miercuri, noiembrie 19

STUMBLE , AZI

  • Mouseover şi vezi cum trec orele, ziua, noaptea, amurgul şi răsăritul peste zgârie-nori. Fascinant...
  • Fotografii din marile biblioteci ale lumii. Cărţile sunt adevăratele obiecte de lux şi au nevoie de palate. Mă gândesc serios să-mi fac un print uriaş cu una din aceste imagini şi să-l pun pe perete.
  • Pentru amatorii de somn în aer liber, un aranjament inedit. Beware of seagulls J
  • Africa, prin obiectivul unui fotograf englez. BW ale unor animale superbe şi misterioase. Trebuie văzut.
  • Tabelul periodic al condimentelor.
  • Politics explained : « Ai două vaci... » Poate aţi mai citit-o ; credeţi-mă, e la fel de amuzant şi a doua oară.
  • Oare câinii merg în rai ? Duelul pastorilor.
  • Ce sunete scoate un aligator, babuin, whippoorwill, popcorn, periuţă de dinţi, ţânţar (poate nu ştiaţi) etc.etc. Find Sounds – web search.
  • Globuri pământeşti, hărţi, date politice şi geografice . Cum sunt repartizate resursele de apă ? arsenalele nucleare, curenţii oceanici, teritorii fără ieşire la mare (landlocked), speranţa de viaţă, zone de criză, lumea sec.XVII, curenţii refugiaţilor. V-am făcut curioşi?
  • Pooktre ! O livadă cu meri în formă de oameni ce aleargă şi gutui în care te aşezi ca într-un fotoliu. Principiul bonsai-ului şi întreprinzătorul American.
  • Hotelurile neobişnuite ale lumii. Vrei să dormi într-un iglu la următoarea oprire ? Sau poate într-o casă din copac ?
    Aici patrulează pisicile:
  • Ghid de comportament pentru pisici. Am o completare pentru servirea mesei : dacă nu eşti luat în seamă, pune o lăbuţă pe coapsa stăpânului. Dacă tot nu eşti luat în seamă, extinde ghearele.
  • The Cute Project. Pisicuţe, căţeluşi, broscuţe ţestoase, aricei, bursucei. Doza zilnică de drăgălăşenie. Mai ales dacă ţi-au mers toate pe dos.
  • Let’s be friends. În top : hipopotamul cu broasca ţestoasă ; bine, mai e şi mâţa călărită de o maimuţică. Chiar ţi-au mers toate pe dos azi ?
  • Puppies. Daily.Duuuuh...

O FIINŢĂ CIUDĂŢICĂ


A apărut în curtea din spatele casei, după trei zile de ploaie rece şi vânt câinos. Mai întâi a apărut miorlăitul şi apoi pisica. Era udă, tărcată şi cu burta mare. Şi semăna îngrozitor cu un pisic pe care îl pierdusem nu de mult. Aşa că deşi credeam că ne sunt de-ajuns cei doi motani , a rămas şi ea. S-a dovedit că burta nu adăpostea pisoi, că avea codiţa ruptă şi şalele diforme şi că era singura pisică din lume căreia nu-i plăcea să fie alintată. În schimb s-a împrietenit cu Ţuţi, căţeluşa.

După luni de zile în care burta ei mare a adăpostit doar pisoi imaginari, Pisicuţa a început să strige motanii. Miorlăitul ei semăna aşa de mult a lătrat, că prima dată când am auzit-o ne-am speriat. Apoi am râs, întrebându-ne care motan îi va mai răspunde dacă se va auzi chemat în felul ăsta.

Apoi Pisicuţa a început să viseze. Era vară şi ea stătea pe casă, sprijinită de horn cu toate lăbuţele, ca să nu se dea de-a rostogolul ca o minge. Dormea mai mereu şi visa lăbuţe moi, mustăţi, boticuri şi sfârâit subţirel. Şi din visele ei aburite la soarele verii, purtate pe lăbuţe subţiri şi strâmbe au apărut un birmanez alb cu ochi albaştri fremeni şi două pantere negre în miniatură. Apoi, când aceştia au crescut şi s-au împrăştiat în lume, a ivit încă doi birmanezi cu ochi nemaipomenit de albaştri şi o liotă de pisoi tărcaţi. Pe toţi i-a ascuns în pod, să nu-i mai miroase câinii şi să nu mai plece în lume

Acum au plecat toţi puii , cu lăbuţele, mustăţile şi sfârâitul lor subţire. Pisicuţa se joacă din nou cu Ţuţi dar nu mai cheamă motanii(Oamenii au pastile pentru tot felul de lucruri în lumea asta, în afară de fericire). .În schimb a devenit stăpâna absolută a unui regat de iarbă. Când motanii se iau la bătaie, ea aleargă pe labele ei subţirele şi strâmbe şi-i desparte, strigându-le cuvinte de ocară. Apoi se aşează pe trepte şi priveşte cum trece lumea.

STUMBLE !


Un simpatic supliment Firefox. Am spus simpatic ? neah, e de-a dreptul adictiv. După ce îţi înregistrezi preferinţele (i.e. călătorii, muzică clasică, umor, IT, etc. etc.) cei de la Stumble îţi pun la dispoziţie un instrument care te plimbă prin tot felul de pagini foarte interesante în tematica respectivă. O cifră care spune tot (şi un citat de pe home page): Recommended Sites from 6,405,471 members. Şi probabil că această cifră creşte mereu. Pur şi simplu nu ai cum să te plictiseşti.
Instalezi Stumble Upon în câteva secunde şi apoi începi să click-uieşti la capătul din stânga al barei. Paginile care-ţi plac le adaugi la favorite cu Stumble Up sau le trimiţi cui doreşti, tot din bara Stumble, care-ţi memorează adresele de e-mail ale prietenilor. Poţi să socializezi şi să întâlneşti alţi Stumble-fani care au aceleaşi preferinţe, îţi editezi profilul, intri pe chatroom. Eu nu am făcut nimic din toate astea – dar posibilitatea există. Poţi deasemenea să alergi, la întâmplare, după video-uri, imagini, muzică, sau printre paginile favorite ale prietenilor. Chestia e că ai parte de tot felul de surprize plăcute şi de cele mai multe ori de informaţii sau divertisment de calitate. Mai este şi un filtru pentru adult content pentru cine are juniori pasionaţi de călătorii virtuale.
V-am mai spus că sunt încântată ? Ca în faţa unui magazin cu cadouri gratuite. Sau ca la începutul unei vacanţe cu multe proiecte de călătorii. V-am mai spus că e adictiv ? Gata cu postul ! Mă duc să Stumble !